ROADTRIP PLANNEN

Je kunt natuurlijk het vliegtuig pakken naar je vakantie bestemming deze zomer. Een beetje een overrated party bestemming opzoeken met vriendinnen.. het kan en het is vast en zeker leuk. Maar ben je nu in het bezit van een rijbewijs (of meerdere vrienden/vriendinnen?) waarom dan niet een keer iets anders? je komt door een roadrtip op zo veel mooie plekken, ben je zo vrij als je zelf wilt en zit je niet vast aan aankomst of vertrektijden. Jomelle en ik gaan aankomende zomer een roadtrip maken, ben je nu benieuwd hoe wij onze roadtrip plannen en wil je misschien deze zomer de zelfde route gaan rijden? hier volgen wat tips!

 

Een roadtrip plannen klinkt en beetje tegenstrijdig. want vaak is het maken van een roadtrip de auto pakken en het verder onderweg uitzoeken. dat is super leuk als je de omgeving al een beetje kent (zo als een roadtrip maken door de Benelux). Ik heb echter gemerkt (uit een eerdere roadtrip) dat als je een grotere roadtrip gaat maken je de route en de slaapplaatsen wel ongeveer wilt uitstippelen. Dit zorgt voor wat meer rust en dus ook meer tijd om te genieten van de route. Natuurlijk kan je altijd onderweg iets zien waar je liever verblijft maar een basis is altijd handig.

Voor het plannen van een roadtrip heb je inmiddels vele online sites. Ik plan onze trip op furkot. echt een super site en het is gratis! de site heeft heel veel opties: overnachten, benzinepompen, het aantal km dat je op een dag wilt rijden, bezienswaardigheden, restaurants en nog veel meer! wij besloten een 10 daagse budgetproof trip te plannen door een stukje Europa ben je benieuwd waar we precies heen gaan bekijk onze route HIER je zou de route ook over kunnen nemen en de zelfde trip maken of aanpassen. We hebben via de planner overal een camping gezocht om te overnachten maar ik denk dat er ook een paar keer wild gekampeerd gaat worden (in de landen waar het mag, dit is te vinden op internet.) dit scheelt namelijk ook weer geld en het heeft ook wel iets spannends. tumblr_nopw2q0j2t1qzyjdbo1_1280Waar moet je nu rekening mee houden met en roadtrip?

er zijn natuurlijk aardig wat dingen waar je aan moet denken ook al ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, niemand wil onderweg stressen om bijzaken.

 

wat dingen ter voorbereiding:

  • Ben je in het bezit van een auto? of moet je er een gaan huren/lenen. past dit binnen het budget? Als je een auto in je bezit hebt check deze dan eerst goed. er is niks zo vervelend als langs de weg staan en al helemaal niet in en ander land. ook niet geheel onbelangrijk maar neen niet je zuiplap van een auto mee want vaker tanken dan rijden is niet relaxt en ook niet voor je portemonnee.
  • Als je van plan bent om te kamperen heb je daar natuurlijk spullen voor nodig. als je nu niet alles zelf hebt zou ik het zeker niet nieuw kopen. marktplaats is je grootste vriend en vrienden en familie hebben wast nog wel wat dingen op zolder liggen.
  • Neem een elektrische koelbox mee. Het klinkt misschien logisch maar het zit hem in dat het er eentje is op autostoom. Zo houd je heel de weg alles koud (in de zomer is dat ideaal) en kan je ook op een goedkopere plek (in plaats van een tankstation) eet en drinken inslaan voor de rit.
  • Battery packs! als je ergens zit zonder stroom (tijdens het wildkamperen bijv) en je niet constant je auto wilt laten draaien is het fijn om gewoon een goede voorraad aan externe opladers mee te nemen. zo zou je ook nog een filmpje kunnen kijken in de tent en zijn de telefoons ook niet leeg in geval van nood.
  • ANTI MUGGEN SHIT!
  • Navigatie is super handig. Je wilt echt geen kaart en borden meer gaan lezen, dit is gewoonweg vermoeiend. GPS is zonder internet te gebruiken en dus ook in het buitenland.
  • voldoende kleding. Je hebt die auto niet voor niks bij en als je gewoon nog beenruimte hebt mag hij best wat vol gepropt zijn. Wees daarom ook niet te zuinig wat kleding betreft, soms heb je namelijk (en misschien heel de trip wel) niet de tijd of mogelijkheid om kleding te kunnen wassen.
  • Neem meer geld mee als je denkt nodig te hebben. Berg dit wel goed op maar je weet nooit waar voor je het nodig kan hebben.

 

Er zijn nog wel meer handigheidjes maar deze zijn zeker nuttig! als je de roadtrip budgetproof wilt houden moet je eisen stellen. Bij ons zijn de grootse uitgave (buiten de beziene kosten) de plekken om te overnachten. Dit komt in het hoogseizoen uit op 35 euro voor 2 personen per nacht (uitgaande van een auto en tent) als je verder op de uitgave wilt letten zou je kunnen bezuinigen op eten. neem bijvoorbeeld een eigen bbq mee en haal het eten bij de lokale supermarkten.

Tot zo ver wat tips en handigheidjes. Heb ik wat gemist? let me know.

XO

 

 

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *