REVIEW – RIMMEL SUPERGEL

Nagels lakken.. ik heb er een hekel aan. Ik ben te ongeduldig en als ik dan mijn best heb gedaan het er mooi op te krijgen ligt het er na een dag al weer af. Great. Bijna alle merken hebben inmiddels een gellak zonder lamp formule waar ik een beetje een haat liefde verhouding mee heb. Op een of andere manier blijft het toch wel langer zitten maar ook weer niet zo lang als ik eigenlijk zou willen en bij sommige gellak kan ik het er na een dag af trekken als een soort sticker omdat er stuk is af gechipt. Rimmel bleef nog achter wat de gellak trend betreft dus hebben zij nu ook de “supergel” ik ben benieuwd.


 

De “supergel” claimt nog al wat te zijn namelijk: easy to remove en een houdbaarheid van kleur en glans gedurende 14 dagen.

Ik ben daar altijd een beetje sceptisch in. Zet gewoon iets op de doos wat wel realistisch klinkt dan is iedereen blij verrast als het boven de verwachting uitstijgt. Maar wie weet ben ik weer te lomp met mijn vooroordeel en hebben ze niks gelogen.

De gellak bestaat uit een kleur en een topcoat. ik heb de topcoat in een set gekocht samen met de kleur 012 soul session. Ook heb ik er nog een lichter kleurtje bij gekocht in de kleur 021 new romantic, deze ga ik ook gebruiken voor de review.

IMG_0543

Voor deze lakjes hoef je geen basecoat te gebruiken. dat is zeker een plus. het aanbrengen van de eerste laag gaat vrij gemakkelijk. Het borsteltje is breed en dat vind ik fijner dan 3 wimper haren op een stokje. Deze nagellak is niet snel drogend, maar de eerste laag droogt wel sneller omdat hij dunner is. Het echte gehannes voor mij komt meestal pas met de 2de laag.

 

kwast

nagellak2

 

Het resultaat van de eerste laag is niet echt waar ik voor wil gaan maar voor een french manicure zou je het hier bij kunnen laten.

Nu komt het feest van de 2de laag. Hier gaat het bij mij meestal fout, ik ben gewoon echt te ongeduldig om de nagellak volledig uit te laten harden en heb in de tussentijd met mijn handen overal weer aan gezeten waardoor het er vervolgens uit ziet als of er iemand met de grasmaaier over heen is gereden.

Maar speciaal voor jullie heb ik na het lakken van de 2de laag 1 uur achter mn laptop gezeten en ben vooral niet naar de wc geweest (broek-openmaak-ramp). Ik moet wel zeggen dat het echt best lang duurt voordat de lak eenmaal is uitgehard, langer dan bij een gewone nagellak. Vervolgens heb ik de topcoat er op gesmeerd (hier kan bijna niks mee misgaan) en is dit het resultaat:

nagellak

Volledig dekend is hij niet maar aan een 3de laag ga ik me niet wagen. Ik vind het resultaat dekkend genoeg om de kleur te kunnen beoordelen. Het lakje heeft een (hele) lichte shimmer en is dus in direct licht echt een fris roze kleurtje en de topcoat geeft hier nog een mooie glans aan ook.

Ik ben altijd kwaad op mijn linkerhand, hij is altijd the prettiest en kan zelf alleen maar de manicure van mijn rechterhand er uit laten zien als of ik het gedaan heb tijdens het autorijden en bellen tegelijk of zo. En zo ook deze keer had hij het weer verpest. voordeel daarvan is dat ik gelijk kon zien of de gellak zo easy to remove was al ze zeggen. Het is zeker niet zo makkelijk als een gewone nagellak. maar met de 2 lagen en een dikke topcoat is dat wel te begrijpen. Het geeft me daardoor wel stiekem hoop op de levensduur van de manicure, waar ik binnenkort snel een update over zal geven.

 

CONCLUSIE

Er is een groot assortiment aan kleuren en dat maakt het wel aanlokkelijk gelijk alle kleuren toe te voegen aan je nagellak stash. En met 7,95 met potje (ook voor de topcoat) is dit ook nog wel te doen. De applicatie is prima en droogtijd is normaal, alleen het complete uitharden kost meer tijd. De dekking van de lichte kleurtjes is wel matig maar dat is meestal het geval. De donkere kleuren hebben daarentegen een betere dekking. Blijft de manicure 14 dagen zitten? ik ben heel benieuwd.

 

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *