REVIEW – BOOZY COSMETICTS ARTISTRY SET

Een groot deel van beautyland was ineens in de ban van de welbekende Artis brushes. Deze kwasten zouden het aanbrengen van make-up naar een hoger level moeten brengen volgens alle beautybloggers. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een beetje sceptisch was, want zo veel verschil zou een kwast toch niet maken?. Door het feit dat Artis kwasten 320 euro per set kosten en ik blij ben met mijn vertrouwde beautyblender had ik de kwasten niet perse nodig in mijn leven. Tot dat ik kort geleden deze kwastenset van Boozy cosmetics zag. Zij zijn niet de enige die de kwasten van artis goed hebben afgekeken maar omdat ik altijd te spreken ben geweest over de kwasten van boozy vond ik voor de goede prijs (€50 voor de set) het proberen waard.

 

doos2

 

In de set zitten 10 kwasten die je kan gebruiken voor je hele gezicht. De kwasten zijn roze goud met matte zwart, dit geeft de kwasten een luxe uitstraling.

 

open doos 1

 

De verpakking is niet heel mindblowing maar hopelijk is dat het enige waar ze op hebben bezuinigd.

 

bruses2

 

De kwasten voelen op de huid heel zacht aan en de haren voelen kwalitatief goed. Wat ik verder over de kwaliteit kan zeggen is dat het rosé gouden deel wat fragiel aanvoelt, je zou alleen wel moeite moeten doen om het te breken.

De kwasten variëren in kwasten voor je gezicht en de wat kleinere kwasten voor ogen en wenkbrauwen.

Mijn ervaring 

brush3

Als eerste test bracht ik mijn foundation aan met deze kwasten. Ik koos er niet voor om de grootste te gebruiken omdat ik die misschien handiger zou vinden voor poeder. Ik heb de elypse l gebruikt voor mijn foundation. Door het zien van verschillende reviews over de “echte” kwasten, las ik vaak dat je de foundation niet direct op de kwast moet doen maar eerst moet aanbrengen op je gezicht en dan uitblenden met de kwast.

Ik heb gewend om een beautyblender te gebruiken voor een lange tijd nu. Ik heb uit ervaring altijd gemerkt dat dit sponsje toch de winnaar was in het aanbrengen van (vloeibare) make-up. Maar dan… Ik smeerde in een ronddraaiende ronddraaiende beweging mijn foundation uit en wat!.. Ik had niet verwacht dat iets ooit mijn beutyblender zou verslaan maar dat is dus nu echt gebeurd. Deze kwast geeft je een airbrush finish en laat dus met een mega dekking niet echt zien dat je make-up op hebt. Ik ben fan.

brush1

Voor mijn concealer gebruik ik de elypse s en dit werkt ook super!

Nu vraag je je natuurlijk af.. Waar blijven de foto’s van het resultaat? En ik moet je zeggen dat op de foto’s die ik heb gemaakt (ene helft beauty blender andere helft boozykwast) je het verschil niet ziet. Wat super gek is van in real life is het verschil heel duidelijk en is het resultaat super mooi. Ik denk dus dat je maar moet vertrouwen op wat ik zeg, het aanbrengen van foundation en concealer met deze kwasten is de bom.

Alleen oogschaduw.. not so mutch. Ik heb het dan vooral over de circular kwasten. Ze zijn namelijk best hard en ik zie niet meer voordelen in deze kwasten dan in een gewone oogschaduw kwast. de kylix kwasten zijn daarentegen weg te gebruiken voor het bijtekenen van wenkbrauwen of het contouren van je gezicht.

Ook merk ik dat voor poeder (of poeder producten) de kwasten niet heel erg geschikt zijn. De kwasten hebben namelijk een hele grote dichtheid en dat is eigenlijk te veel voor poeder. Met wenkbrauw poeder werkt het wel goed.


CONCLUSIE:

Als eerste, sorry voor de hele lap tekst maar hopelijk hebben jullie er wat aan.

Heb je alle kwasten uit deze set nodig? Eigenlijk niet. Ik heb echt een goede functie voor 5 van de 10 kwasten. Maar dat is heel persoonlijk en dus ook zeker niet voor iedereen zo. Ik ben echt een hele grote fan van de elypse kwasten voor het aanbrengen van (liquid) foundation en concealer. Ook shape ik graag met de kwasten en doe ik er ook mijn wenkbrauwen mee. €50 vind ik nog steeds niet duur en vind ik deze kwasten zeker een aanrader! Je kunt ze HIER bestellen.

XO

 

No tags 1 Comment
1 Response
  • Simcha
    oktober 17, 2016

    Fijne kwasten! ik heb ze nu net zelf binnen, Ik gebruik die “oogschaduw” kwasten voor liquid lipstick 🙂

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *