KOKOSOLIE TEGEN RIMPELS!?

We weten allemaal dat kokosolie heel veel gezonde voordelen heeft. zo is het namelijk gezond wel om de eten en wordt het vaak gebruikt om in te bakken en als bijvoorbeeld boter. Ook voor je huid en haar doet kokos olie wonderen. Zo kan je bijvoorbeeld 1 keer in de week een haarmasker doen met kokos olie en je lichaam insmeren met de olie na het douchen. 

Kortom heel veel wonderen doet dit goedje. Alleen ontdekte ik laats iets nieuws… Mijn makeup remover was op en ik zocht eigenlijk voor een vervangend product. Door het zoeken op internet bleek dat vele soorten olie je makeup kunnen verwijderen als sneeuw voor de zon. Wist ik veel, nobody told me!. Ik werd instant verliefd en gebruik sinds dien niks anders meer.

large-1

DIT IS HOE MIJN ROUTINE IN ELKAAR ZIT:

  • Een klontje kokosolie (let wel dat je dus 100% (biologische) kokosolie haalt) breng ik met ronddraaiende bewegingen op mijn gezicht en ogen aan.
  • Als mijn makeup “gesmolten” is pak ik een vochtige was hand (voor het gezicht) en haal ik de makeup weg. Ik herhaal dit als de makeup nog niet helemaal weg is.
  • Vervolges was ik mijn gezicht met een milde gezichts soap van clinique.
  • Daarna breng ik nog wat kokosnoot olie aan op mn gezicht om het te voeden en vlak voor ik ga slapen mijn nacht creme.

 

Ik kwam een paar weken later op internet een artikel tegen over kokosolie en zijn anti-aging capaciteit. Dit trok mijn aandacht. Het blijkt dus dat mensen al jaren ook kokosnoot olie gebruiken tegen rimpels of om deze te voorkomen. (Voor meer details over hoe dit kan kun je dit artikel lezen). Natuurlijk als je jong bent denk je niet zo snel na over rimpels maar na mijn 20 lentes jong begin ik toch wat fijne lijntjes te zien. De kokosolie werkt voor bestaande rimpels maar ook preventief (als je ze dus wilt minderen voordat je ze hebt). Ik merk in de 3 weken dat ik mijn makeup afhaal met de olie al verschil! mijn huid lijkt wat strakker te zijn geworden!.


Ik zeg doen! er zijn zo veel voordelen aan de olie dat het bijna zonde is te laten liggen. Ook heb ik nog een tip! als je namelijk de harde textuur van de olie niet fijn vindt in gebruik (of voor je haar) dan kun je het even in zijn vaste vorm 10 minuutjes mixen met een elektrische handmixer, het wordt hierdoor fluffy.

XO

No tags 1 Comment
1 Response
  • Bernadet
    januari 8, 2017

    Wow dit wist ik echt niet! ik ga het zeker uit proberen. ik denk dat mam deze ook wel leuk gaat vinden 😉

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *