HOW TO – TWO FRENCH BRAIDS

Ik denk dat jullie de trend onderhand al hebben gezien. The 2 french braids of beter gezegd cornrow braids. Het leuke aan deze nieuwe haar trend is dat wij het maar niet voor elkaar krijgen om het zelf te kunnen vlechten. Dus ik keek mijn lieve Filipijnse moeder aan die simpel weg zei “dat is een makkie” fijn mam dankjewel dat je laat inzien dat we losers zijn.

Dus hier leg ik uit in een paar stapjes uit hoe je een french braid kunt vlechten!

STAP 1

Zorg eerst dat je kleine elastiekjes hebt liggen. Grote elastiekjes kan ook maar die zie je beter zitten.

elastiekjes stap 1

STAP 2

Daarna kun je haarspray of texturizing poeder gebruiken. Het hoeft natuurlijk niet maar het voorkomt de zwevende baby plukjes en meer grip op het haar.

STAP 3
Zorg dat je haar geborsteld is zodat er geen klitten in zitten. En maak een midden scheiding in je haar. Haal een kant naar voren of maak die vast zodat het niet in de weg gaat zitten tijdens het vlechten.

 

dellero 2

 

STAP 4

Neem vervolgens een driehoek met haar aan de voorkant en verdeel die in 3 gelijke plukken (hou deze apart met je vingers). Daarna begin je eigenlijk met het vlechten zoals je normaal je haar vlecht. Je begint door de rechter haarpluk over de middelste te leggen. Je hebt nu een nieuwe middelste plukje.  Je rechter hand neemt die dan weer over. Vervolgens breng je het linker plukje over het middelste plukje. Nu neemt je linkerhand het weer over. Dat doe je twee keer zodat je een begin hebt.

 

dellero3

STAP 5

Voor de volgende stap moet je er een plukje bij pakken. Je pakt een extra plukje van de rechterkant van je hoofd die je vervolgens toevoegt bij de rechter pluk die je al had. En die neem je dan weer mee over de middelste pluk. Dit doe je dan ook aan de linker kant. Het is echt even oefenen!

Je gaat eigenlijk de hele tijd zo door totdat je het stuk hebt gehad waar je moet invlechten. Daarna word het gewoon een normale vlecht.Het is lastig uitleggen als je het nog nooit hebt gedaan. Je moet het gewoon vaak genoeg oefenen bij jezelf of bij een vriendin.

dellero 4

STAP 6

Als je het 20 duizend keer geoefend hebt moet het er ongeveer zo uit zien.

image5[1]kopie

 

Ik hoop dat jullie het een beetje snapte. Zoals ik zei hebben ik en Kyah het nog niet door. Misschien komt het nog ….

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *