DIT IS HET ZOMER DRANKJE VAN 2016

Je kan er vast wel een paar noemen. Hugo met ijs, Aperol spritz. Noem ze maar op. Misschien heb je ook wel eens gehoord van scroppino? ja dat witte ijs achtige drankje wat €5,50 kost. Maar ik moet toegeven, het is heerlijk. Het is niet alleen makkelijk om zelf te maken maar met deze twist is hij zelfs nog iets lekkerder. Ook voor de jongere lezers onder ons, dit drankje is ook super zonder alcohol!

 

WAT HEB JE NODIG:

(voor 2 glazen dus double up voor meer)

30 ml vodka

60 ml prosecco (of voor de mindere spenders onder ons simpele bubbelwijn)

6 el citroen ijs (het liefst de roomachtige soort maar sorbet kan ook)

75 gr ananas (vers, uit blik. Het kan allemaal maar haal als je kan bevroren ananas bijv. bij de AH)

 

First things first. Nu je dit leest wil je vast gelijk naar de super rennen en het maken als de ultieme bbq topper. Dit is niet erg want alles kan maar mocht je nog wel even tijd hebben raad ik je aan voor het ultieme resultaat de hoeveelheid wodka even afgesloten in de vriezer en de prosecco in de koelkast te leggen (de avond ervoor) door de alcohol zal de wodka niet gaan bevriezen maar wel ijskoud zijn en dit voorkomt dat het snel waterig wordt.

Oké nu mogen we het eindelijk maken en ik zal je wat vertellen het is nog makkelijk ook.

Je begint met het pureren van de (bevroren) ananas. Deze kan je vervolgens al in een klein laagje verdelen over de glazen. Voor de extra gezelligheids drinkers onder ons zou je er ook voor kunnen kiezen om wat wodka aan de ananas toe te voegen.

6-blending

 

Dan maken we de scroppino.

gebruik hiervoor gewoon een bakje en een garde. De blender kan ook maar dit werkt net zo makkelijk.

Schep het ijs in het bakje en mix hier vervolgens de wodka en prosecco door. Voor de non alcohol laat je de alcohol gewoon weg. Mix het wel even door zodat je een drinkbare textuur hebt.

 

SONY DSC

 

Als je tevreden bent met de textuur dan kan je het als een laag boven op de ananas lepelen. Dit herhaal je laag om laag (wel raad ik aan om een dikkere laag scroppino te gebruiken tegen een wat dunner laagje ananas)

Garneer het glas met een schijfje citroen of limoen et voilà. Super verfrissend en ook echt heel lekker.

ENJOY.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *