8 OPENBAAR VERVOER STRUGGLES

Ik denk dat de titel genoeg zegt. Hieronder vertel ik een paar openbaar vervoer struggles die elke student vast wel eens heeft meegemaakt. 

1. VERSLAPEN

Natuurlijk kan dit ook je eigen schuld zijn. Je kiest zelf wanneer je gaat slapen en je weet van jezelf dat je aan een paar uur slaap niet genoeg hebt. Het is ook lastig aangezien iedereen meestal rond de 12 uur slaapt en om half 7 zijn of haar bed uit moet. Meestal als ik me verslaap doe ik het ook goed. Soms word ik gewoon 2 uur later wakker en heb ik al 5 treinen gemist! hoe leuk?

2. FIETSEN OF MOEITE DOEN OM ERGENS TE KOMEN (Een fiets hoort niet echt bij het openbaar vervoer maar het brengt je er wel naartoe dus)

Naar mijn middelbare school fietsen was vroeger een makkie. Nu is de afstand van mijn huis naar het station ook niet erg groot maar echt doe moeite !!! Ik heb altijd dat ik in de ochtend bijna geen kracht over heb. Ik krijg dan het gevoel alsof mijn spieren gewoon nog lekker aan het slapen zijn en alsof ik overgelaten ben aan een stuk vlees genaamd: de rest van mijn levenloze lichaam. Soms haal ik ook gewoon de trein niet omdat ik gewoon te moe ben om te fietsen… is toch triest?

3. IN EEN VOLLE TREIN STAAN

Een volle trein is wat ik zo haat. Ik kan er zo niet tegen als mensen om 8 uur ’s ochtends heftig in mijn aura staan te ademen. Hoe erg kun je een situatie schetsen? wanneer je al een klote ochtend heb gehad je vervolgens nog in een volle trein moet gaan staan wachten totdat je ergens bent waar je niet eens wilt zijn @school! Nu heeft de NS ook nog de oude treinen eruit gehaald en hebben wij studenten het dus lekker gezellig druk in de ochtend. Oh en laat ik niet vergeten in de avond want dan is het precies hetzelfde.

Bishwa_Iztema_2013_Phase_II_on_train_01_by_Mayeenul_Islam

4. MET IEMAND EEN CONVERSATIE AANGAAN WAAR JE TOTAAL GEEN ZIN IN HEBT.

Oh wat leuk je bent vannacht uit geweest en je hebt een kater of je hebt huiswerk wat die dag af moet en Jantje (die je bijna nooit spreekt) komt eventjes “gezellig bij” kletsen. Ik bedoel het is af en toe hartstikke gezellig maar als ik mezelf in de ochtend zou zien weet ik niet of ik mezelf zou willen kennen.

Japanese-Sleeping-Style-in-Train

5. BUS RIJDT VOOR JE NEUS WEG

Je hebt al haast en je kijkt op je telefoon, je bus vertrekt over 5 minuten.. oke snel!! Je pakt alles bij elkaar je gooit (eigenlijk doe je dat wel) de deur achter je dicht en rent naar de busstop. Je ziet de bus staan en je ziet dat er net mensen zijn ingestapt. Je rent rent rent en de bus rijdt lekker voor je neusje weg. Heerlijk dit!

55e5da4eac466

6. JE KOMT AAN OP HET STATION EN JE TREIN RIJDT NIET!!!!

Precies hetzelfde haat gevoel als bij een bus die weg rijdt. En natuurlijk is het weer zo dat de NS app of 9292 niet ge update is dus je het niet op tijd ziet en je lekker voor niks moeite heb moeten doen.

trein-12288kopie

7. MENSEN DIE EERDER NAAR BINNEN GAAN DAN JIJ NAAR BUITEN KUNT GAAN

Ik snap dat mensen graag naar binnen willen als het heel druk is. Ik moet misschien ook een trein halen dus ik doe ook mijn best om zo snel mogelijk uit de trein te stappen.  Maar ik vind het erg onbeleefd dat als er nog mensen uitstappen iemand zichzelf er bewijs van spreken in wurmt om een plekje te vinden.

8. OVERSTAPPEN

Dit heeft ook te maken met nummer 7.  Ik vind het namelijk zo kut als ik 20 minuten moet wachten op mijn trein. Ik heb afgelopen winter een half jaartje in Amsterdam gewoond en heb elke vrijdag naar huis moeten reizen met de trein. Ik miste continue met 2 minuten mijn trein en moest bij elkaar 3 keer overstappen en 3 keer extra lang wachten op de volgende trein om uiteindelijk thuis te komen. Het grappige is ook dat mijn woonplaats maar 50 minuten rijden is vanuit Amsterdam met de auto.

Weten jullie toevallig nog meer herkenbare openbaar vervoer struggles, let us know.

No tags 0 Comments

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *