3 DINGEN WAAR JE JE LICHAAM ECHT EEN PLEZIER MEE DOET

Waarschijnlijk ga ik je dingen vertellen die je al weet, maar soms willen we het wel eens vergeten en ook zijn de dingen die je nu al doet niet altijd juist. ik heb hier onder wat musts en tips staan uit eigen ervaring en die van het wereld wijde web.

 

1. NIET ZO VAAK (MET ZEEP) WASSEN

Buiten het feit dat dit dit een beetje algemeen bekend is heb ik hier veel persoonlijke ervaring mee. Ik had als kind namelijk heel veel last van eczeem, zodra ik zeep uit mijn routine had geband en minder vaak (heet) ben gaan douchen, is mijn eczeem voor 90% verdwenen. Door dit zag ik het effect van het wassen (met zeep) en dat het dus zo veel verschil kan maken voor je huid. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor je huid maar ook je haar. ik ben gezegend met een grote bos haar maar ook daar probeer ik goed voor te zorgen. ik was mijn haar 1 keer in de week en mijn lichaam +- 3 keer in de week (tenzij ik heb gesport, stink of vies ben).

large-1

2. HUID EN HAAR VERZORGEN MET OLIE

Ook dit lijkt weer heel vanzelfsprekend en dat is het ook wel, we vergeten het alleen wel vaak te doen en ook doen we het niet altijd op de goede manier. waarschijnlijk heb je wel een bodylotion of butter die zo heerlijk ruikt waar je je na het douchen mee in smeert alleen is helaas de lading parfum die in deze producten zitten ook niet zo goed voor de huid. er zijn natuurlijk ook mensen (zo als ik voor een lang tijd) die dacht dat olie the way to go was.. en dat is het nog steeds alleen heb ik recent gelezen dat olie alleen eigenlijk de huid kan uitdrogen als het geen “water” heeft om het te dragen. je kunt dus het beste een vocht inbrengende of watergedragen (parfum vrije) creme mengen met olie en het dan vervolgens op de huid smeren. Mijn favoriet is argan olie. Als je het haar wil verzorgen met olie doe dit dan op nat haar.

large-2

3. VERZORGING VAN BINNENUIT 

Heel veel (onnozele) klachten komen vanwege het gene wat je (niet) eet. Ik merk zelf dat ik ongemerkt veel ongezonder kan eten dan ik zou willen en daardoor ook wat klachten kan krijgen die daar aan liggen. Nummer 1 is echt VEEL water drinken, en als je water zat bent kun je er natuurlijk altijd wat citroen of fruit in doen. Buiten dat zijn goede oliën en vetten essentieel voor een mooie stralende huid. Ik kan natuurlijk begrijpen dat je niet elke dag noten en vis eet maar bij een natuurwinkel zijn hier goede supplementen voor te vinden. Ook hoef ik je niet te vertellen dat groente en fruit ook wonderen kunnen doen. Je moet jezelf er alleen af en toe even aan herinneren.

STAY HEALTHY, XO

No tags 1 Comment
1 Response
  • lieselotte1999
    oktober 24, 2016

    Dat van die olie met water wist ik echt niet! bedankt voor de tip! x

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *